Veiligheidsglas

Glas wordt steeds vaker gebruikt in interieurs. Maar gewoon glas kan gevaarlijke letsels veroorzaken wanneer het breekt en inbrekers deinzen er niet voor terug om via deze weg uw huis of zaak binnen te dringen. Met veiligheidsglas is dat niet het geval.

Glashandel J. Francier biedt verschillende soorten veiligheidsglas aan.

Gehard glas

Gehard veiligheidsglas is vijf keer sterker dan gewoon glas. Bij een breuk valt het in kleine stukjes uiteen zodat er weinig kans is op een lichamelijk letsel. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt in autoruiten en bushokjes. Wij maken gehard glas op maat voor glazen deuren en wanden, keukens, badkamers, enzovoort.

Gelaagd glas

Gelaagd veiligheidsglas bestaat uit twee of meer glasplaten met een doorzichtige folie ertussen. Die houdt het glas bij een breuk samen. Met meer folies en glasplaten wordt het zelfs zo goed als ondoordringbaar, waardoor inbraakwerende beglazing van verschillende sterktes mogelijk is.

Bij ons vindt u een tiental samenstellingen en combinaties met de gekleurde glassystemen van Vanceva.

Draadglas

Draadglas is niet geschikt voor ruiten in moderne woningen maar wordt vaak nog gebruikt in oude huizen. De draden in het glas houden bij een breuk alles bij elkaar, maar er kan toch een opening ontstaan.

Wilt u uzelf en uw eigendommen beschermen? Neem dan contact op met ons voor meer informatie over veiligheidsglas.


Meer info of advies over Veiligheidsglas? Contacteer ons dan vrijblijvend voor een afspraak via 059/70.15.55 of vul ons contactformulier in.