Figuurglas

Figuurglas is blank of Gekleurd glas met een decoratief motief erin: ribbels, bobbels, tekeningen van planten of bloemen... De structuur en aard van het gekozen design bepalen hoe transparant de beglazing is. Hoe drukker het patroon, hoe meer privacy het glas biedt.  

Figuurglas wordt gefabriceerd door tijdens de productie het nog warme en zachte glas tussen twee walsen te leiden. Een daarvan bevat het design en drukt dat in een kant van het glas. Nadat het figuurglas is afgekoeld, wordt het op maat gesneden.  

Er zijn enorm veel soorten figuurglas met allerlei motieven. Glashandel J. Francier biedt u een groot aantal decoratiepatronen van producenten als AGC en SGG. Vrijwel elke soort figuurglas kan ook gecombineerd worden met isolatieglas. Een van de twee glasplaten ervan is dan figuurglas. Sommige designs kunnen ook als gehard of gelaagd veiligheidsglas gebruikt worden.

Op zoek naar een duurzaam en eenvoudig te onderhouden decoratief element in uw interieur? Neem dan contact op en wij informeren u over de mogelijkheden van figuurglas.


Meer info of advies over Figuurglas? Contacteer ons dan vrijblijvend voor een afspraak via 059/70.15.55 of vul ons contactformulier in.